google-site-verification: google40ad74f79e44ce9b.html
 
Sök
  • Fotograf Marie de Verdier

Fem fullspäckade dagar!

Från lunchtid i fredags fram till sent i går kväll har jag varit medarrangör och deltagare i dels en domarträning (träningsläger för att döma fototävlingar), SM i fotografi 2018 och Marknadsföringsworkshop för fotografer! Domarträningen var en heldag med träning i bildbedömning och bildkritik och jag räknas nu som behörig att döma fototävlingar även på internationell nivå!

Vår tränare, tillika huvuddomare i SM i fotografi i år, var Jörgen Brandt från Danmark. En mycket erfaren och kunnig domare, ödmjuk och fantastiskt på att få oss att växa och bli trygga i rollen att bedöma andra fotografers verk!


Söndag-Måndag var två heldagar med fokus på SM i fotografi 2018. Under söndagen var det live-jurering av de 120 bilder som gått till final. Juryn som bestod av domare från Sverige (Laila Villebeck), Norge (Fröydis Geithus), Finland (Tiina Haring), Belgien (Jos Verhoogen) och Portugal (André Boto) med Jörgen Brandt (Danmark) som huvuddomare. Årets jury var hård, men rättvis! Så många fantastiska fotografer vi har i Sverige! Årets Svenska Mästare i Fotografie 2018 är Andreas Varro, från Örebro. Gå gärna in på hans sida www.itsvarro.com och titta på hans bilder! De är fantastiska! Förmodligen känner du igen åtminstone någon! I måndags fick vi en heldag med bildkritik där jurymedlemmarna kommenterade bilder som inte gått vidare till finalen - även här fanns en massa fantastiska bilder - och kom med tips och råd på vad vi som fotografer kan tänka på för att bli ännu bättre. Väl värt att notera är att samma bild kan få väldigt olika bedömning i olika tävlingar - och detta beror helt och hållet på vilka kriterier de olika tävlingarna har ställt för bedömningen. Så ska du tävla med en bild - var extremt noggrann med att läsa kriterierna för bedömningen innan du skickar in dina bilder! :) Och måndagen avslutades med en galamiddag där pristagarna fick sina diplom och medaljer! Den intensiva långhelgen avslutades igår med en marknadsföringsworkshop särskilt framtagen för fotografer, med inriktning på sociala medier. Mycket intressant och vi fick med oss en hel del matnyttigt!


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Jubileum