google-site-verification: google40ad74f79e44ce9b.html
 
Sök
  • Fotograf Marie de Verdier

Inspiration och trevligt sällskap

Förra veckan var jag, som många av er förmodligen redan noterat, i Köln på världens största fotomässa Photokina. Tänk er i runda slängar 8 st Svenska Mässan fullt med fotorelaterat. Allt ifrån små reservdelar till nya kameror, printrar, ramar, papper, props (rekvisita), bildutställningar, workshops och föreläsningar... Man blir kort sagt helt överväldigad och får ganska hårt sålla och rikta in sig på det man är mest intresserad av.


Jag kan tillstå att jag inte orkar trängas med alla som vill känna på olika kameror och optiker - så just den biten skummade jag snabbt. Däremot fick jag såsom Nikon-fotograf en specialvisning av den nya spegellösa systemkameran Z7 och dess lillasyster Z6. Och i Nikon-montern lyssnade jag även på ett par intressanta föredrag! Till min stora glädje kunde jag även konstatera att förekomsten av väldigt lättklädda unga kvinnor som modeller var avsevärt mindre än tidigare år! I år hade man fått in lite mer idrottskaraktär på det hela (killar som dribblade med bollar och jonglerade med brädor) och modellbyggen/blomsteruppsättningar som rörde på sig.


Dessa härliga dagar tillbringade jag tillsammans med fina kollegor från runtom i Sverige - och en natt var vi några som passade på att fotografera porträtt tillsammans! Så inspirerande att testa idéer! Och självklart en massa god mat intogs! Kommer du någonsin till Köln kan jag varmt rekommendera den libanesiska restaurangen Beirut - jag har nog aldrig varit så mätt som när jag gick därifrån! Och ett minne för livet är definitivt matupplevelsen på den japanska restaurangen Daitokai - där lagade kocken maten vid stekbordet som vi satt runt!


Titta på bildspelet så får du en liten inblick i hur jag hade det i Köln! :)Nattligt fotoäventyr i Köln29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Jubileum