google-site-verification: google40ad74f79e44ce9b.html
 
Sök
  • Fotograf Marie de Verdier

Semestern är slut...

Det låter så dramatiskt - eller hur? Det är lätt att associera till ångest över att stiga upp, gå till jobbet för att efteråt åka hem och sova och börja om i en oändlig spiral till nästa sommar någon gång...


... men för mig är det verkligen inte så! Jag älskar mitt jobb! I sommar har jag haft semester i två veckor. Målet var att ha längre semester - och jag har tagit någon dag här och där ledigt. Jag har jobbat lite kortare dagar vissa dagar. Och helt ledig har jag varit i exakt två veckor. Dessa två veckor tillbringade jag tillsammans med make och dotter i Italien och Frankrike - helt underbart! Vi solade och badade, besökte både storstäder och avlägsna bergsbyar, gick på muséer, såg storslagna vyer och åt god mat i precis lagom stora mängder. Batterierna är laddade och jag har redan smugit igång med att jobba, nästa vecka trappar jag upp ytterligare.  


Det är något jag lärt mig med åren - man kan inte jobba hela vägen in i kaklet före semestern och sedan dra igång med 0-100 samma dag som semestern är slut. Som egenföretagare kan jag bestämma själv hur jag ska göra och i år tränade jag på att ha semester veckan innan jag verkligen gick på semester. Jag jobbade inte varje dag, jag försökte jobba kortare dagar. Och nu när jag är på väg tillbaka efter semestern, kommer jag trappa upp successivt. Kropp och själ mår så mycket bättre!
17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Jubileum