top of page

Hur jag arbetar med barn- och porträttfotograferingar

 

Mitt främsta mål är självklart att du som kund ska bli nöjd med de bilder som jag levererar. Det bästa sättet att åstadkomma det är genom en kombination av dina önskemål och min yrkesskicklighet. För mig är det viktigt att ägna tid och att tänka kvalitet i alla led. Bakom en bra bild ligger det mycket eftertanke och mycket nedlagd tid.

 

Före fotograferingen

Inför en vanlig barn- eller porträttfotografering brukar det inte behövas någon detaljerad planering. Inför bröllopsfotograferingar bokar vi alltid ett konsultationsmöte där vi går igenom planeringen av dagen och fotograferingen.För att både ni och jag ska veta Inför en fotografering är det bra om ni tänker efter om ni har några särskilda önskemål.Det bra att tänka igenom klädsel och eventuella klädbyten. Välj kläder som ni trivs i och tänk gärna på vilka färger ni har hemma och matcha klädvalet lite efter det, då kommer bilderna se ännu snyggare ut på väggarna! Är ni en familj eller grupp som skall fotograferas, tänk på att anpassa färgerna på kläderna så att ni harmonierar. Välj bort färger och mönster som stjäl fokus. Ha gärna skor på bilderna, men se till att ni tar med rena skor. Föredrar ni att inte ha skor på fötterna, välj svarta strumpor (fötterna sticker inte ut så mycket då) eller planera för att bli fotograferade barfota. (Fler tips inför fotograferingen)

 

Fotograferingen

Chansen att få bra bilder blir allra bäst i en avslappnad och lugn atmosfär där den som fotograferas känner sig bekväm. Det gäller både barn och vuxna. Jag avsätter alltid så lång tid att det inte ska behöva bli någon stress. Särskilt när det gäller barn kan det vara bra att börja med en stunds lek för att barnet ska känna sig som hemma och sedan kan det kanske behövas en paus för något litet att äta eller dricka.

 
Efter fotograferingen

Efter fotograferingen väljer jag ut de bästa bilderna och gör en första redigering. Det betyder att jag beskär bilderna, justerar ljus, färger m.m., så att ni ska få en bra uppfattning om hur slutresultatet kommer att bli.

 

Bildvisning

När den första redigeringen är klar bokar vi tid för en bildvisning. Då kommer jag att visa de redigerade bilderna i ett bildspel. Antalet bilder kan variera beroende på vilken typ av fotografering det är fråga om. Efter en barnfotografering blir det 25-40 bilder att välja bland. Vid familje- och gruppfotograferingar blir det normalt något fler bilder. Vid bildvisningen visar jag vad ni kan göra med bilderna och visar exempel på både album och olika sätt att montera bilderna för att hänga på väggen. Det finns inget köptvång, utan ni bestämmer helt själva om och i så fall vad ni vill beställa. Vid bildvisningen kommer ni att få erbjudanden med bra rabatter jämfört med ordinarie prislista.

 

Slutredigering och produktion

När ni har bestämt vilka bilder ni vill ha, i vilka storlekar och i vilket utförande kommer jag att göra en slutlig redigering. Beroende på vilket utförande ni har valt kan det behövas olika justeringar för att slutresultatet ska bli det allra bästa. Bilderna kopieras därefter enligt er beställning på papper eller canvas av högsta kvalitet. Alla bilder (utom Fine Art-bilder) lamineras och bilder som ramas in monteras på särskild monteringskartong, allt för att hållbarheten och kvaliteten ska bli den bästa.

Som det yttersta beviset på hantverket signerar jag alltid de inramade bilderna.

 

Leverans

När er beställning är klar för leverans får ni ett meddelande och kan komma och hämta produkterna. Normal leveranstid är 2-5 veckor, beroende på vilken typ av produkter ni väljer, eftersom produktionen är ett hantverk och materialet specialbeställs direkt efter avslutad bildvisning.

 

bottom of page